Connected Health & Fitness 2022 Europe Summit torstaina

Ryan Hopkins

Ryan Hopkins mietti yritysliikunnan tulevaisuutta

Yritysliikunnan dilemma on ollut mitattavuuden ja mittaamisen puute, sanoi Deloitten Ryan Hopkins. Hänen mukaansa puolet kertoo verbaalisti yritysliikunnan projektien olleen vaikutuksiltaan positiivisia, mutta vain yksi prosentti on luonut heidän liiketoimintansa kannalta tärkeät mittarit.  Epävarmuus palvelun toimivuudesta näkyy palvelun tuottajan vaihtumisena jopa 40 prosentissa projekteista.

Tilaisuudessa esiteltiin myös uusia innovaatioita, joilla voisi olla annettavaa liikunnan motivoimisessa.

Portugalista lähtöisin oleva Bhout yhdistää nyrkkeilyn ja pelillistämisen. Nyrkkeilyn kohteena oleva säkki on rakennettu vastaamaan ihmisen, jolloin pelillistämisen kautta säkki käyttäytyy kuin ihminen. Bhoutista on tuotteet niin kotiin kuin kuntokeskukseen. Mauro Frota kertoo Bhoutin herättänee kiinnostusta myös studiomallisena.

Toisena esiteltiin FittyAl, joka on verkkojumppapalvelu, jossa tekoäly ohjaa liikkujaa kohden hyvällä tekniikalla tehtyä suoritusta.

Kolmas uusi innovaatio oli MoFit. MoFit sopii heille, jotka haluavat siirtyä vanhoista vihko ja kynä treeniseurannasta moderniin tapaan ylläpitää dataa omasta treenistä. Samalla ohjelmistoon kuuluu oman treenin pelillistämiselementtejä – haasteita ja muuta vastaavaa.

SOLO on puolalainen treenin seurantaohjelmisto. Kun aikaisemmin vain cardioharjoittelu saatiin kirjattua, niin SOLO on tuonut mittauksen niin painopakka- kuin levypainolaitteisiin ja lähiaikoina ohjelmisto mittaa myös vapaapainoharjoittelua.

Trip2balance tarjoaa työkalun tasapainoisen ravinto-ohjelman ylläpitämiseen. Trip2balancessa yhdistetään ravitsemuksellinen tieto tekoälyn kautta ylläpitämään tasapainoisen elämän ravinnon ohessa.

Kuudes kandidaatti oli Walk15.

Kuuden kandidaatin joukosta paikalla olijat äänestivät järkevämmiksi tuotteeksi Bhoutin.

Liike on lääkettä

Tässä on liike on lääke kokonaisuus.

Oliver Patrick on toiminut pitkään tuottaen palveluita, jotka ovat vaikuttavia. Häntä on aina kiinnostanut palvelut, jotka auttavat lääkkeettömästi kuitenkaan ilman halua olla lääkevastainen.

Oliver Patrick: liike on lääkettä, kunhan se ottaa huomioon ihmisen kokonaisuutena.

Patrick kertoi, että on aina ja nykyään yhä useammin törmännyt ajatukseen liikunnasta lääkkeenä. Hän kritisoi vanhoja lähestymistapoja liian yksipuolisina. Hänen omassa kuvassaan on viiden tekijän huomioiminen, jolloin lopputulos on paras mahdollinen. Nämä viisi tekijää ovat Ympäristö, Mieliala, Palautuminen, Ravitsemus ja Liike.

Olosuhteet pitää olla otolliset, jotta Liikkeen ottaminen ”parantavaksi” osaksi, toteutuu. Mieliala eli oma usko tekemiseen on olennainen osa. Palautuminen onkin noussut hyvään tietoisuuteen koronan jälkimainingeissa. Nyt osataan arvostaa palautumisen merkitystä kunnon liikkeen mahdollistajana. Toinen mahdollistaja on tasapainoinen jokaisen elämäntilanteen huomioiva ravitsemus. Liike on myös huomioitava siten, että se palvelee kuntoilijan tilaa.

 

Connected Health & Fitness 2022 Europe Summit oli monipuolisen sisällön vuoksi jokaiselle jotain antava. Toivotaan, että tilaisuus järjestetään myös ensi vuonna. Helmikuun 8.–9. päivinä järjestetään neljännen kerran USA:ssa Los Angelesissa maailmanlaajuinen tapahtuma.

Mauro Frote

Mauro Frote otti vastaan innovaatiokilpailun palkinnon.

Previous
Previous

Hyvää tietoa kuntokeskustoiminnasta

Next
Next

Connected Health & Fitness 2022 osa 2