Uusi kuntoilun liiketoimintaseminaari Lontoossa

Tapahtuman järjestäjän edustaja Adrienne Herbert avasi tilaisuuden

Eurooppalaiselle kuntokeskustoiminnan tapahtumakentälle ilmestyi uusi tekijä, kun tänään 16. marraskuuta avattiin Connected Health & Fitness 2022. Noin sata alan toimijaa kokoontui Wallacespace -tapahtumakeitaaseen monipuolisen ohjelman pariin.

Päivään mahtui useampi paneeli, jotka oli saatu koottua niin, että viides osallistuja ei aina sanonut ”olen samaa mieltä kuin edellä puhuneet”. Kahteen otteeseen oli aikataulutettuja kahden välisiä lyhyitä tapaamisia, 15 minuuttia. Lisäksi paikalla oli hyvin ulospäinsuuntautuneita henkilöitä, joten lobbyssä ääntä riitti.

Ensimmäinen paneeli käsitteli monikanavaista (omnichannel) toimintaa. Paneelissa huomautettiin, että kaupan puolelta tullut tapa ajatella myyntikanavia joko kivijalkamyymälänä, verkkokauppana tai niiden yhdistelmänä ei tee oikeutta liikuntaliiketoiminnalle; kuntoilun tarjonta ja siihen liittyvä sosiaalinen puoli haastavat perinteistä monikanavaista ajattelua. Sosiaalisen yhteenkuuluvuuden merkitystä ei kannata väheksyä.

Les Millsin Euroopan johtaja Martin Franklin kertoi, että heidän tutkimuksensa mukaan 60 % harjoituksista halutaan tehdä kuntokeskuksessa ja taasen 40 % kotona.

-Jotta asiakas saa odottamansa palvelun, on meidän pystyttävä tarjoamaan kotiin yhtä hyvätasoinen liikuntahetki kuin kuntosalilla.

Tässä nostettiin esiin Peloton, jonka ongelmaksi koitui sosiaalisen osan puuttuminen, vaikka interaktiivisuutta tarjotaankin.

Paneelin sanomaa oli, että edessä on vielä paljon kysymyksiä, ennen kuin monikanavaisuus saadaan tyydyttävästi ratkaistua.

Data ja datan kerääminen nousi useassa tropiikissa esiin. Jo markkinoilla olevia dataa hyväksikäyttäviä tuote/palvelukokonaisuuksia esiteltiin omassa paneelissaan. Paneeliin oli saatu viisi hyvin erilaista ratkaisua datan hankkimiseen ja sen hyödyntämiseen.

Vasemmalta paneelin vetäjä Daniel Herman, Dave Wright, Sohail Rashid, Kris Shaw, Marianna Recchia ja Jame Grant

Tunnetuin panelisteista oli Dave Wright. Reilun kymmenen vuoden aikana Myzone on kehittynyt valtavasti, vaikkakaan Suomeen heidän palvelukokonaisuutensa ole vahvasti rantautuneet pääasiassa Polarin ja Suunnon suomalaisuuden vuoksi. Myzone on käytössä mm. TRI3-salilla.

Myzonen idea on tuottaa käyttäjälleen palautetta aina tehdystä harjoituksesta ja samalla mahdollistaa monen tasoisten treenaaminen samalla tunnilla. Palaute ja sosiaalinen kanssakäyminen ovat tehneet Myzonesta markkinajohtajan.

Sohail Rashid edusti mielenkiintoista tuotetta nimeltä Brahn Power, jota hän kuvaili sanoilla ”connected lifting”. He keskittyvät nostoihin ja niiden tehostamiseen teknologian avulla. Suosittelen nostajia tutustumaan.

TONUS TECH tuottaa liikuntavaatetusta, jossa hyväksikäytetään robotiikkaa. Tavoitteena on, että kuntoilija saa palautetta, mikä auttaa häntä pitämään itsensä pitempään kunnossa.

Neljäntenä palvelutuotteena mukana oli CARV. Se on ”digitaalinen hiihtovalmentaja” mikä tuottaa reaaliaikaisia ohjeita kuulokkeisiin mahdollisimman optimaalisen laskun aikaan saamiseksi.

Lisäksi mukana oli Kris Shaw, joka toimii David Lloydin digitaalisten palveluiden johtajana.

Lisäraporttia tällä viikolla ja tarkempi raportti K&F Pro 1/23-lehdessä.

Previous
Previous

Connected Health & Fitness 2022 osa 2

Next
Next

Eva Dobešová – Les Mills SUPERSTAR 2022